WordPress SEO - Webtalis

Published May 11, 22
10 min read

Wat Is Seo? - Uitleg + Mogelijkheden

Test de nieuwe URL’s met crawlers, om te kijken of er nog pagina’s ontbreken. Stap 4: Het verhuisplan opstellen en redirects schrijven Wanneer je bij dit punt bent aangekomen heb je een overzicht van alle URL’s en is de linkstructuur uitgedacht. Om de oude URL’s door te sturen zet je 301 redirects in, hiermee geef je bij Google aan dat de oude URL permanent verhuisd is.

Mochten oude pagina’s verdwijnen in de nieuwe situatie, maak dan ook een redirect aan voor deze pagina’s. Geef deze pagina’s een redirect naar een andere relevante pagina’s of de homepage. In een Excel document koppel je de oude URL’s aan de nieuwe relevante URL’s en zo stel je de 301 redirects op.

Dit scheelt een hoop werk (begin pagina). Op deze manier ontstaat een lijst van redirects die je uiteindelijk op een correcte manier instelt op de server van de oude website. Let er ook goed op dat de HTTP URL’s naar de HTTPS variant worden doorgestuurd. Wanneer je overzichtelijk hebt welke redirects worden ingesteld, stuur je dit overzicht door naar de hiervoor verantwoordelijke persoon.

Seo Tool Voor Je Website - Mijndomein

Samenvatting stap 4: Stel met behulp van een Excel document alle 301 redirects op, waarbij de oude URL naar een nieuwe relevante URL wordt doorgestuurd. Voor URL groepen gebruik je Reg, Ex redirects. Voorkom redirectloops. Stap 5: Testen van de redirects Voordat je de redirects live zet worden de redirects idealiter getest in een testomgeving.

Het testen van de redirects in een testomgeving voor je uit met behulp van crawlers, zoals Screaming Frog en Content, King. Hiermee controleer je ook direct of de crawler toegang heeft tot de website. Vaak worden het bestand en de HTTP-header vergeten tijdens de website migratie. In de testomgeving worden ook de eerste foutmeldingen al snel zichtbaar.

Zorg voor navigatiemogelijkheden en een zoekfunctie op de 404 pagina. Leg ook het probleem uit waardoor deze fout is ontstaan. Hiermee help je bezoeker in de toekomst wanneer fouten zich voordoen. Controleer in de testomgeving ook op redirect loops. Dit zijn verwijzingen van een oude URL naar een andere URL met een 301 redirect, waardoor een bezoeker nooit op de unieke pagina komt.

Seo Voor Casino Sites In Google - Jenda

Zoekmachines moet de nieuwe URL’s en waardes overnemen. Bovendien zullen er nog backlinks zijn die naar de oude URL’s verwijzen. Wanneer je van serverlocatie wijzigt, moet je ook de DNS instellingen wijzigen. De wijziging van deze instellingen hebben vaak vertraging en zijn vaak een aantal uren tot een dag later te zien.

Samenvatting stap 6: Zet de 301 redirects live en laat ze minimaal een jaar online staan. Wijzig je van serverlocatie? Leeg dan je DNS-cache, zodat je de wijzigingen sneller ziet. Stap 7: Monitoring van de migratie Het is mogelijk dat ondanks de uitgebreide test zich alsnog problemen voordoen. Houd daarom met name de eerste dagen na de website migratie alle statistieken in de gaten.

Controleer de positie van elke URL en zoekwoorden in de zoekmachine. Controleer of de pagina’s worden geïndexeerd. Controleer op foutmeldingen. Controleer meldingen van Google Search console. Controleer de foutmeldingen uit logfiles van de server. Controleer andere belangrijke statistieken die je in de nulmeting hebt opgenomen. Tijdens de monitoring vang je de laatste problemen op en werk je aan een vlekkeloze migratie voor elke bezoeker.

Seo: Search Engine Optimization - Webelephant

Houdt er wel rekening mee dat je een aantal dagen een dip kan zien in je posities, omdat Google de posities voor de nieuwe website moet overnemen. Waar moet ik nog meer op letten tijdens een website migratie? Robots. txt Een website migratie heeft in veel gevallen grote impact op de posities in de zoekresultaten.

Denk bijvoorbeeld aan het robots. txt bestand. Een nieuwe website heeft een nieuwe robots. txt nodig met nieuwe instructies. Verwijder oude instructies en pas de nieuwe instructies toe. Backlinks In het verleden heb je gewerkt een goed backlinkprofiel door middel van bijvoorbeeld linkbuilding. Door alle websites uit het backlinkprofiel te benaderen en te vragen de link aan te passen, zorg je ervoor dat de volledige waarde naar de nieuwe URL’s doorgestuurd wordt.

Interne links Vaak worden alle redirects correct ingesteld, maar worden interne links vergeten. Je wilt geen interne links met een 301 redirect op je website hebben staan, dit kost je namelijk crawlbudget. Zorg er daarom voor dat alle interne links ook correct worden aangepast. Het is aan te raden om op elke pagina in ieder geval één interne link op te nemen.

Seo Websites - Online Marketing Door Koen Beeren

Wanneer je één op één URL’s hebt gekopieerd, vergeet dan niet ook de titel en meta description mee te nemen. Maak voor nieuwe URL’s correcte en goede titels en meta descriptions als onderdeel van je zoekmachine optimalisatie. Google Analytics Je wilt goed meten na de website migratie en vaak wordt een klein onderdeel over het hoofd gezien hierbij.

Wat is SEO? Alles over hoe SEO werkt   DoubleSmart8SEO tekstschrijver inhuren: 8+ Jaar ervaring met E-commerce & B2B


Zodat je direct alles goed kunt meten, maar ook historische data hebt. URL’s in advertentiecampagnes Vergeet bovendien niet eventuele campagnes, in bijvoorbeeld Google Ads, aan te passen. Hier staan waarschijnlijk nog oude URL’s ingesteld. Veel gemaakte fouten bij een website migratie Naast de voorgaande aandachtspunten, wijzen we je als SEO bureau ook graag op de veel gemaakte fouten bij website migraties.

Goede SEO voor je website   Onwise Internet Marketing B.V.Is mijn website geschikt voor SEO? √ Kwaaijongens Kenniscafé geeft uitleg


Een fout maken tijdens website migratie is snel gebeurd, vaak zonder dat je het zelf merkt. Indexatie blokkade (met de noindex tag) Een website migratie is complex. Het komt vaak voor dat men vergeet dat zich blokkades voordoen nadat de website live is gegaan. Zoals indexatie blokkades met een noindex tag, waardoor zoekmachines de website niet bereiken.

Ontdek Geavanceerde Seo- En Marketingtools - Wix.com

Bestaande content Veel website migraties nodigen uit om nieuwe content te schrijven. Het is echter een gemiste kans om bestaande content niet mee te nemen. Deze was al waardevol, dus neem deze ook mee! Trackingcodes Vaak wordt er een nieuw Google Analytics account aangemaakt bij het in gebruik nemen van een andere website.

Door dit actief in de gaten te houden minimaliseer je de gevolgen. Het niet doen van een eindcontrole of monitoring is dus niet verstandig. Conclusie Ga je binnenkort aan de slag met een website migratie? Of ben je al bezig met een migratie? Gebruik dan ons stappenplan met de 7 hierboven beschreven stappen, om te zorgen voor een vlekkeloze SEO migratie van je website of webshop.

Mooi plaatje toch? Dat is wat een website moet zijn. Daarnaast moet hij technisch perfect zijn en ook nog vindbaar zijn. Gebruikers en zoekmachines moeten gemakkelijk hun weg kunnen vinden op je website. Wij zorgen daarvoor. We maken de websites ook nog eens gemakkelijk in gebruik. We leveren een systeem waarbij je eenvoudig je eigen website of webshop kunt beheren en dus geen handleiding nodig hebt.

10 Veelgemaakte Seo Fouten Op Een Website - Flash3000

SEO bij een internationale website   het vertaalbureauWebsite laten bouwen SEO Vrienden B.V.


Zoekmachine optimalisatie, een ander woord voor SEO, helpt je om je website beter vindbaar te maken in de gratis zoekresultaten. Wij helpen je om hoger in Google komen en meer bezoekers en klanten te krijgen (start). Benieuwd hoe jouw site presteert? Doe de gratis SEO Scan.

Waarom je website een SEO check op maat nodig heeft   StuurluiZelf website optimaliseren met SEO? Lees Blog Optimaliseer je Website


Dit is Appwiki Appwiki is het beginpunt voor bedrijfssoftware selectie. Wij geloven dat bedrijven met online tools en software slimmer, sneller en flexibeler zijn. En dus beter hun klanten kunnen helpen en beter concurreren in de markt. Appwiki werkt voor jou Appwiki experts adviseren jou bij software selectie. Jouw wensen en bedrijfsprofiel bepalen de meest geschikte software.

En zo werkt Appwiki We brengen in je in contact met software aanbieders en ontvangen daarvoor een vergoeding. Adviseren we dan alleen aanbieders die betalen? Nee hoor, we adviseren alleen de aanbieders waarvan we zeker weten dat ze bij jouw bedrijf passen..

+10 Tips Voor Een 100% Geoptimaliseerde Seo Website - Wiseo

Je website is tegenwoordig zoveel meer dan het visitekaartje van je bedrijf. Het is ook de plek waar klanten informatie inwinnen over je bedrijf en je producten of diensten. Steeds vaker is het daarnaast ook de plek waar klanten die producten of diensten aan kunnen schaffen. Het is de plek waar marketing én sales kunnen samenkomen.

Met deze tien tips van Social Brothers zorg je ervoor dat je de SEO van je website piekfijn in orde hebt. De basis voor de SEO van je website is zoekwoordonderzoek. Hierdoor weet je wat belangrijke zoekwoorden zijn voor jouw bedrijf. Begin dus altijd met zoekwoordonderzoek en herhaal dit regelmatig.

Allemaal goede redenen om regelmatig zoekwoordonderzoek te doen. Lees hier onze stap-voor-stapgids voor meer informatie. Voor goede on-page SEO is een hulp niet noodzakelijk, maar wel makkelijk. Programma’s als SEMrush of de Word, Press plugin Yoast kunnen je op het juiste pad zetten. Natuurlijk moet je het meeste werk nog zelf doen, maar ze geven wel aan waar je website verbeterd kan worden.

Seo: Een Google-proof Website - Digineers

Dat hoef je dan in ieder geval niet meer zelf uit te zoeken. YOAST blijft beperkt tot de on-page SEO en is vooral een checklist die per onderdeel van je pagina, zoals kopjes, inleiding en interne links, aangeeft wat je nog kan verbeteren. SEMrush gaat verder en geeft ook info over de technische SEO.

Zorg er daarom voor dat dit onderwerp op strategische plekken genoemd wordt: denk aan de url, de paginatitel en de kop (H1) en de tussenkopjes. Verder hoort het onderwerp of keyword ook genoemd te worden in de inleiding en meerdere keren in de tekst. Overdrijf echter niet. SEO hoort een fijne leeservaring niet in de weg te staan.

Dit is al meer dan genoeg om aan zoekmachines duidelijk te maken waar de tekst over gaat. Je schrijft een tekst niet voor een zoekmachine, maar voor je klanten. Het is dus belangrijk dat je website relevante content bevat. Zorg bijvoorbeeld dat een tekst over Augmented Reality in ieder geval de vraag beantwoordt van degene die ‘augmented reality’ als zoekwoord heeft gebruikt in Google.

Seo Setup: Seo Checklist - De Werkende Website

Zoekmachines hebben namelijk als doel om gebruikers zoekresultaten te geven die aansluiten bij hun vraag. Sluit jouw website aan bij de vraag van je klant, dan is dat dus een win-winsituatie. Sluit de pagina niet aan, dan leidt dat tot bounces én een daling van je ranking. Een goede bezoekerservaring gaat verder dan relevante content.

Uiteraard is je tekst vrij van spel- en taalfouten. Gebruik verder niet al te lange zinnen. Als stelregel kun je aanhouden dat niet meer dan 25% van de zinnen langer mag zijn dan 20 woorden. Te lange en ingewikkelde zinnen schrikken lezers af. Zorg ook voor actief taalgebruik en voorkom passieve zinnen met het werkwoord ‘worden’.Lees hier meer over goede content. Voor een goede bezoekerservaring dient de website ook gebruiksvriendelijk te zijn. Het moet duidelijk zijn welke informatie waar gevonden kan worden. Dat kan met een duidelijke indeling in het menu. Met voldoende interne links kun je zorgen voor een goede customer journey. Google vindt het erg belangrijk dat pagina’s in twee à drie klikken vanaf de homepage te bereiken zijn.

Met Deze 9 Seo-technische Tips Scoort Je Nieuwe Website

Hierdoor vinden ze ook makkelijk extra informatie. Zowel de interne links als de bezoekerservaring zal Google meewegen in de ranking van je website. Zo heb je twee SEO-vliegen in één klap. Zoekmachines willen de resultaten bovenaan plaatsen die het beste de vraag van de zoekers beantwoorden. Hoe langer je webtekst over een bepaald onderwerp is, hoe groter de kans dat jouw website diep ingaat op de vraag van de zoeker.

Let er wel op dat zoekmachines een website anders zien dan mensen. Voor hen is het alleen tekst. Met de filmpjes of afbeeldingen zelf kunnen ze dan ook niks. Daarom is het verstandig om afbeeldingen in de alt tekst in een woord of vijf te omschrijven - meer pagina's. Dit neemt Google namelijk wel mee.

De meta description is echter wel het eerste dat mensen van je website zien in de zoekresultaten. Daardoor kan de omschrijving de Click-Through-Rate (CTR) maken of breken. En de CTR is juist wel belangrijk voor zoekmachine-optimalisatie. Vul de meta-description daarom altijd in met een aantrekkelijke tekst. Noem zeker het keyword om zoekers ervan te overtuigen dat jouw website hun vraag kan beantwoorden.

More from Linkbuilding, Seo, Seobureau

Navigation

Home

Latest Posts

SEO Checklist Voor Uw (nieuwe) Website? - SDIM

Published Jul 16, 22
8 min read